Informace výboru SČB pro členy

Vážení členové,
výbor SČB vypisuje
subskripci na knihu veršů Édouarda Dubuse (1864–1895), francouzského básníka z okruhu Paula Verlaina a přítele známého esoterického spisovatele markýze Stanislase de Guaity. Tento 4. svazek bibliofilské edice Inventa obsahuje sedm básní přeložených Gustavem Erhartem, vybraných z jediné autorovy poetické sbírky Quand les violons sont partis / Když housle umlknou (1895), které si, vedle Jiřího Karáska ze Lvovic a dalších literátů z okruhu Moderní revue, ponejvíce vážil Karel Hlaváček. Verše tohoto „prokletého básníka“ vycházejí bilingvně (česky a francouzsky), s doslovem překladatele, v počtu 120 ručně číslovaných výtisků, v typografické úpravě Davida Pohribného; ve frontispise doprovozené původním grafickým listem, provedeným v technice mezzotinty; autorem je významný český umělec žijící po dlouhá léta ve Francii (zastoupený mj. i v pařížském Centre Pompidou) Miloslav Moucha (*1942). Cena subskripce je 520 Kč.
Zájemce o tuto subskripci žádáme, aby nejpozději do 28. 2. 2019 poslali vyplněný
objednací lístek (ke stažení zde) e-mailem nebo poštou na adresu SČB, Jateční 25, 170 00 Praha 7 a současně sdělili způsob úhrady příslušné finanční částky: poštovní poukázkou, bankovním převodem, nebo formou osobního převzetí na valné hromadě, stanovené na 11. května 2019. Zbytek nákladu, který nenajde předplatitele, nabídne výbor SČB za cenu asi o čtvrtinu vyšší.

Máte-li zájem o zaslání Zpráv SČB 2/2018 ve formátu pdf (2,6 MB), napište nám na info@spolekceskychbibliofilu.cz .

Dále upozorňujeme na nabídku z nakladatelství Cykloknihy s. r. o. pro členy SČB, kterou naleznete ve Fóru členů SČB. U knihy JÍZDNÍ ZÁZNAMNÍK JIŘÍHO BOUDY 1958-1963 je cena pro členy SČB snížena z původních 249 Kč na 149 Kč.

Informace o zpracování osobních údajů členů SČB naleznete zde.

Ve Fóru členů SČB naleznete informaci o dvou připravovaných výstavách Josefa Váchala a Josefa Portmana v Litomyšli.