Informace pro členy SČB

* Výsledky ankety, kterou připravil a členům rozeslal předseda Spolku dr. Petr Ladman, jsou zveřejněny na Fóru členů SČB.
* Byla podepsána smlouva o spolupráci mezi Památníkem národního písemnictví a Spolkem českých bibliofilů.
* Výbor kooptoval za dalšího člena výboru SČB paní Mgr. Lenku Šlajerovou.
* V současné době probíhají přípravné práce na vydání pamětí Bedřicha Beneše Buchlovana, jejichž redaktorem je člen výboru SČB Filip Hynek.
* Připravujeme pro vás bližší informace o chystaném 4. svazku edice Inventa (Když housle umlknou Édouarda Dubuse). Překladatelem a redaktorem je dr. Gustav Erhart.
* Nezapomeňte: letošní valná hromada se bude konat v sobotu 26. května 2018. O místu konání a o programu valné hromady vás budeme včas informovat.
* Ve Fóru členů byla zveřejněna pozvánka na probíhající výstavu, která by vás mohla zajímat: Josef Hodek a kniha v Národopisném muzeu Plzeňska (do 8. dubna 2018). Nově upozorňujeme na výstavy:
Pavel Piekar – Jací byli tvůrci krásných knih. Výběr barevných linorytů P. Piekara v Muzeu klasického knihařství v Rožďalovicích (Husova 24, 289 34 Rožďalovice) ve spolupráci se SČUG Hollar. (Slavnostní zahájení se koná v pátek 23. března 2018 v 16.00 hod. Výstava potrvá do 17. června 2018.) Muzeum je otevřeno celoročně.
Jiří Bouda – litografie v Cafe Galerii Bím (ul. 5. května, Dobřichovice, od 2. března. 2018 do 10. května 2018). Otevřeno denně Po–So 8.00–22.00 hod., Ne 14.00-22.00 hod.
Pavel Roučka – Nepokojné světy a sochař Jakub Flejšar jako host v Oblastním muzeu v Děčíně, Čs. mládeže 1/31, 405 02 Děčín IV. (Výstava potrvá od 5. dubna 2018 do 10. června 2018; vernisáž 4. dubna 2018 od 17.00 hod.) Otevřeno Út–Ne 9.00–12.00 a 13.00–17.00 hod.
Kamil Lhoták – Retrospektiva v Obecním domě v Praze (termín výstavy od 7. února 2018 do 24. dubna 2018, otevřeno denně: 10.00-19.00 hod.);
Jiří Anderle – malba, kresba, grafika
v galerii Chodovské tvrze, Ledvinova 86/9, 149 00 Praha 11-Chodov (od 14. února 2018 do 15. dubna 2018, otevřeno: Út-Ne 13.00-19.00 hod.);
František Kobliha – Ženy mých snů v Galerii Smečky (Pražská plynárenská, Ve Smečkách 24, 110 00 Praha 1, od 21. února 2018 do 7. dubna 2018). Otevřeno: ÚtSo 11.00–18.00 hod.;
Jiří Slíva – Můj šálek Kafky. Kresby, grafika a obrazy v Galerii Roberta Guttmanna (Židovské muzeum v Praze, U Staré školy 3, Praha 1, od 22. února 2018 do 27. ledna 2019). Otevřeno denně 9.00–16.30 hod. /v zimním čase/, 9.00–18.00 hod. /v letním čase/, mimo sobot a dalších židovských svátků.
* Řadu aktuálních informací o akcích týkajících se bibliofilie, grafiky, literatury,  výstav ad. naleznete na Zajímavé odkazy, kde si na následující stránce Rozcestník můžete otevřít konkrétní webové stránky. Budeme rádi, když nám svými informacemi pomůžete doplňovat tento seznam.
* Své připomínky, názory, pozvánky, nápady a nabídky ke spolupráci můžete publikovat na našem webu ve Fóru členů; dále prostřednictvím mailových adres můžete kontaktovat členy výboru (viz Kontakt) nebo napsat na mailovou adresu SČB info@spolekceskychbibliofilu.cz.