AKTUALITY – VLASTNĚ TAKOVÉ E-ZPRÁVY

Úvodní stránka Fóra Fórum členů SČB AKTUALITY – VLASTNĚ TAKOVÉ E-ZPRÁVY

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1255
    Petr Ladman
    Účastník

Vážení čtenáři webových stránek SČB, ještě než Vám přijde jiná forma pozvání, dovoluji si Vás informovat o posledním dění ve Spolku.
    * Ve čtvrtek, 19. dubna proběhl slavnostní ceremoniál soutěže NEJKRÁSNĚJŠÍ ČESKÉ KNIHY ROKU 2017 v letohrádku Hvězda. Bibliofila potěšilo, že nejvíce cen si odneslo nakladatelství ARBOR VITAE dr. Martina Součka a v oblasti dětské literatury nakladatelství BAOBAB. Po mnoha letech experimentů se v letošním roce povedl i katalog, o jehož grafický design se postaral Zdeněk Ziegler. Do režie ceremoniálu se vloudila i drobná faux pas, kdy nebyli pozváni autoři knihy K. J. Erben: Záhořovo lože, oceněné Cenou Vojtěcha Preissiga, udělovanou Spolkem českých bibliofilů, Johana Kratochvílová a František Skála. Cena bude předána dodatečně prostřednictvím tiskaře Jiřího Lišky;
    ** Se zástupci PNP bylo definitivně dohodnuto místo a datum konání Valné hromady 2018: sobota 26. května v prostorách vily PNP v Pelléově ulici na Praze 6;
    *** SČB dostal výpověď z prostor pro depozitář a archiv v Muzeu Jílové u Prahy. Zásluhou jednatele jsme získali náhradní prostor v Poděbradské ul. 1, Praha 9, kam byla část archivu převezena 21.4.;
    **** Spolek připravuje setkání členů opět v Galerii Hollar, tentokrát bude na programu připomenutí Jana Zrzavého, jeho spolupráce se SČB a čtení B. Ditrycha ze Zrzavého korespondence. Termín : pondělí 14. května od 17,00 – pozvánka na tuto akci i na VH bude rozeslána internetem a poštou druhý květnový týden.
    Na setkání se členy v Hollaru i na Valné hromadě se těší Petr Ladman, předseda SČB

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.